Bokslut

Driver du ett företag i Stockholm och behöver hjälp med bokslutet eller årsredovisningen? Vi på Simsons Redovisningsbyrå finns här för att hjälpa dig. Vi erbjuder lösningar och bred inblick inom den ekonomiska aspekten till företag inom aktiebolag , handels bolag , enskild firma samt föreningar inom olika områden både i Stockholm och hela landet. Vårt fokus ligger på att skapa en skräddarsydd lösning, vilket innebär att vi anpassar våra tjänster efter just dina behov.

Dags att lämna in bokslutet?

Det är troligtvis ingen slump att du är inne på vår hemsida, snart är räkenskapsåret slut och du behöver lämna in ett bokslut. Så ska du lämna in ett årsbokslut eller en årsredovisning? Vilken form som är lämpligast för dig beror på vilken företagsform du har samt storleken på din verksamhet.

Hur tar man fram ett bokslut?

För att kunna ta fram ett bokslut krävs det att vi sammanställer företagets transaktioner i två dokument, resultaträkning och balansräkning. För att underlätta vår process är det också viktigt att vi tillhandahåller alla underlag från föregående år. Det är viktigt att alla nödvändiga underlag finns till handa, så eran bokslut utförs på ett korrekt sätt inom den tidsramen som finns med alla lagar och regler.

Underlätta processen, kom förberedd

Det hjälper oss väldigt mycket om du kommer förberedd. Förutom att det gör att processen går snabbare slipper du också överraskningar. För att underlätta vårt arbete bör du komma in med alla underlag löpande så eran bokföring samt skattekontot, moms rapporteringen och eventuella löneunderlag upprättas kontinuerligt så allt sker effektivt samt slutförs inom tidsramen.

Bokslut för olika bolagsformer

Olika bolagsformer kräver olika typer av bokslut, nedan hittar du vad ditt företag måste lämna in.

  • Aktiebolag ska alltid lämna in en årsredovisning.
  • Handelsbolag och kommanditbolag kan lämna in en årsredovisning eller ett årsbokslut. Vad som ska lämnas in beror på storleken på företaget samt om delägarna är fysiska eller juridiska personer.
  • Enskild firma kan lämna ett förenklat årsbokslut, ett vanligt årsbokslut eller särskilda fall en årsredovisning. Det som avgör är hur mycket du har omsatt under räkenskapsåret.
  • Ekonomiska föreningar ska alltid lämna en årsredovisning.

Hör av er till oss så kan vi boka in ett möte där vi kan diskutera hur vi på bästa sätt kan hjälpa ert företag med bokslut. På Simsons Redovisningsbyrå får ni alltid snabb kommunikation och feedback och trevligt bemötande.

Den personliga redovisningsbyrån. Vi erbjuder allt inom redovisning och bokföring.